Путем електронског обрасца запримљено 7 корисних информација

„Кримоловци“ у априлу: Запримљено 462 позива и 10 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) у априлу 2018. године регистровали су 462 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 10 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 69 пријава, од чега седам корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са злоупотребом службеног положаја. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 17 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по три је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 13 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 96 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.