„Кримоловци“ у априлу: Запримљене укупно 734 пријаве од којих је 37 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у априлу 2019. године регистровали су укупно 660 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 15 било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљене су укупно 74 пријаве, од којих су 22 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја, крађама и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 31 је прослијеђена на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по шест је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду примљено је 17 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 75 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.