„Кримоловци“ у јулу: Запримљена 334 позива од којих је 20 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јулу 2021. године регистровали су укупно 334 позива, од којих је 20 са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Путем телефонске линије „Кримоловци“, запримљено је укупно 240 позива, од којих је 11 било са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима. Такође, путем телефонског обрасца за пријаву кривичног дјела на веб страници СИПА-е, запримљене су 94 пријаве, а девет је било са корисним информацијама, од којих је шест достављено на поступање Криминалистичко-истражном одјељењу СИПА-е.

У јулу је пристигло 15 повратних информација по којима је поступала СИПА или су доставили надлежни полицијски органи. На основу достављених повратних информација утврђено је да су надлежним тужилаштвима достављена три извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 41 савјет грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.