„Кримоловци“ у јануару запримили 352 позива од којих је 46 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јануару 2022. године регистровали су укупно 352 позива, од којих је 46 са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Путем телефонске линије „Кримоловци“ запримљено је укупно 228 позива, од којих је 14 било са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима.

Такође, путем телефонског обрасца за пријаву кривичног дјела на веб страници СИПА-е, запримљене су 124 пријаве, од чега су 32 биле са корисним информацијама, од којих је седам достављено на поступање Криминалистичко-истражном одјељењу СИПА-е.

У јануару је пристигло 17 повратних информација по којима је поступала СИПА или их је доставио надлежни полицијски орган. На основу достављених повратних информација утврђено је да су надлежним тужилаштвима достављена два извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 37 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.