Путем електронског обрасца запримљено 12 корисних информација

„Кримоловци“ у јуну: Запримљено 336 позива и три корисне информације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јуну 2018. године регистровали су 336 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана су запримљене три корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 80 пријава, од чега 12 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и остала кривична дјела. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 15 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по три је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је пет повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 67 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.