„Кримоловци“ у јуну: Запримљено 275 позива и 17 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јуну 2017. године регистровали су укупно 275 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 17 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико извјештаја. Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са привредним криминалом и опојним дрогама.

Од укупног броја запримљених информација, 39 је заједно са извјештајима прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по шест је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 15 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“. На основу овога утврђено је да је поступање по наведеним информацијама резултирало подношењем надлежним тужилаштвима осам прекршајних пријава.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 66 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.