Путем електронског обрасца запримљено 15 корисних информација

„Кримоловци“ у јулу: Запримљено 399 позива и 5 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) у јулу 2018. године регистровали су 399 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 96 пријава, од чега 15 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.
Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и кривична дјела у вези са оружјем. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 20 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по четири је поступала и СИПА.
У извјештајном периоду пристигло је 14 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.
Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 82 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.