„Кримоловци“ у јулу: Запримљено 308 позива и 19 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јулу 2017. године регистровали су укупно 308 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 19 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико извјештаја. Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и осталим кривичним дјелима.

Од укупног броја запримљених информација, 42 су заједно са извјештајима прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по шест је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 17 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“. На основу овога утврђено је да је поступање по наведеним информацијама резултирало подношењем надлежним тужилаштвима једног извјештаја о извршеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 87 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.