Путем електронског обрасца запримљено 18 корисних информација

„Кримоловци“ у јануару: Запримљено 600 позива и 22 корисне информације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јануару 2019. године регистровали су укупно 535 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана су запримљене 22 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је укупно 65 пријава, од којих је 18 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја, трговином људима и остала кривична дјела. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 17 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по пет је поступала и СИПА.

У јануару је пристигло 16 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 48 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.