Успјешна сарадња СИПА-е и ЦЕПС-а

Криминалистички техничар СИПА-е одржао практичну наставу студентима Високе школе „ЦЕПС"

У складу са потписаним Меморандумом о сарадњи између Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Високе школе „ЦЕПС - Центар за пословне студије“, криминалистички техничар СИПА-е одржао је у суботу (23.5.2015. године) на овој високошколској установи три часа практичне наставе на тему „Увиђај“.

Студенти студијског програма „Студиј сигурности“, смјер „Криминалистика“ имали су прилику да се упознају са конкретним примјерима из праксе у области криминалистичке технике у случајевима на којима је радила СИПА. Током предавања обрађен је увиђај као истражна радња по фазама, те је импровизовано кривично дјело, а студенти су били укључени у импровизоване увиђајне радње.

Менаџмент Високе школе „ЦЕПС“ и студенти изразили су задовољство на одржаном предавању, које је омогућило студентима да се упознају са конкретним примјерима из праксе. Предавање је одржао врсни стручњак СИПА-е у овој области, који је у свом дугогодишњем раду био ангажован на најсложенијим случајевима из области организованог криминала, тероризма и других видова криминала на којима је СИПА радила у протеклом периоду.

Државна агенција за истраге и заштиту и убудуће ће сарађивати са наведеном институцијом, али и осталим образовним институцијама у БиХ.