Командант Европске команде специјалних операција генерал-мајор Табор у посјети СИПА-и

Командант Европске команде специјалних операција (SOCEUR) генерал-мајор Давид Х. Табор посјетио je јуче (27.9.2021. године) са сарадницима Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА).

Састанак команданта SOCEUR-а и сарадника са савјетником директора СИПА-е и командантом Јединице за специјалну подршку СИПА-е одржан је у просторијама Јединице за специјалну подршку.

На састанку је разговарано о досадашњој успјешној сарадњи, изазовима са којима се Јединица за специјалну подршку свакодневно сусреће у смислу потребе за обукама и тренинзима, набавке материјално-техничких средстава и опреме, као и о модалитетима будуће сарадње, како са Европском командом специјалних операција, међународним полицијским тијелима, тако и са полицијским тијелима у Босни и Херцеговини.

Представници СИПА-е су сe захвалили на досадашњој пруженој подршци и успјешној сарадњи, коју је у свим заједничким пројектима Јединици за специјалну подршку пружала Европска команда специјалних операција на челу са генерал-мајором Табором.

Учесници састанка изразили су спремност и опредјељење за наставак сарадње.