Кадети седме генерације СИПА-е положили заклетву

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву данас је (10.10.2018. године) 20 кадета СИПА-е положило свечану заклетву пред министром безбједности БиХ Драганом Мектићем. Полагањем заклетве они су званично ступили на дужност у СИПА-и у чину млађи инспектор. Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета СИПА-е, 20 полазника похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор, коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова. Министар безбједности БиХ рекао је да се од њих очекује да раде професионално и пожртвовано и да му је драго што је СИПА од данас ојачана младим кадровима. Он је нагласио да је веома важна сарадња агенција за провођење закона, како би борба против свих видова криминала била ефикаснија а грађани Босне и Херцеговине сигурнији.

Директор СИПА-е Перица Станић, приликом обраћања кадетима, рекао је да СИПА данас са поносом промовише седму генерацију кадета и поручио им да је велика част и одговорност бити полицијски службеник СИПА-е, те да се од њих очекује да посао полицијског службеника обављају законито, професионално и часно те да увијек буду у служби грађана.

Поред министра безбједности БиХ и директора СИПА-е, церемонији су присуствовали замјеник директора СИПА-е, директор Граничне полиције БиХ, те његов замјеник и помоћник, директори Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова, Службе за послове са странцима, затим замјеник директора Агенције за полицијску подршку, представници Министарства безбједности БиХ, руководиоци организационих јединица СИПА-е и други гости.