Кадети осме генерације СИПА-е положили заклетву

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву данас је (17.4.2019. године) 25 кадета СИПА-е положило свечану заклетву пред министром безбједности БиХ Драганом Мектићем. Полагањем заклетве они су званично ступили на дужност у СИПА-и у чину млађи инспектор.

Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета СИПА-е, 25 полазника похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор, коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да се од њих очекује да раде професионално и пожртвовано и да му је драго што је СИПА од данас ојачана младим кадровима, те позвао кадете на максималну професионалност и залагање приликом обављања послова и задатака на будућим радним мјестима.

Директор СИПА-е Перица Станић, приликом обраћања кадетима, рекао је да СИПА данас са поносом промовише укупно 11 генерацију кадета, односно осму генерацију у чин млађи инспектор, и поручио им да је велика част и одговорност бити полицијски службеник СИПА-е, те да се од њих очекује да посао полицијског службеника обављају законито, професионално и часно те да увијек буду у служби грађана.

Поред министра безбједности БиХ и директора СИПА-е, церемонији су присуствовали замјеник директора СИПА-е, директори Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова, Агенције за полицијску подршку, замјеници директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ и Агенције за форензичка испитивања и вјештачења, те представници Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, руководиоци организационих јединица СИПА-е и други гости.