Кадети четврте генерације СИПА-е положили заклетву

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву данас је (2.3.2021. године) осам кадета СИПА-е положило свечану заклетву пред министром безбједности БиХ Селмом Цикотићем. Полагањем заклетве они су званично ступили на дужност у СИПА-и у чину полицајац. Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета СИПА-е, осам полазника похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина полицајац, коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Министар безбједности БиХ Селмо Цикотић рекао је да се од њих очекује да раде професионално и пожртвовано и да му је драго што је СИПА од данас ојачана младим кадровима, те позвао кадете на максималну професионалност и залагање приликом обављања послова и задатака на будућим радним мјестима.

Директор СИПА-е Дарко Ћулум, приликом обраћања кадетима, рекао је да СИПА данас са поносом промовише трећу генерацију кадета и поручио им да је велика част и одговорност бити полицијски службеник СИПА-е, те да се од њих очекује да посао полицијског службеника обављају законито, професионално и часно те да увијек буду у служби грађана.

Поред министра безбједности БиХ и директора СИПА-е, церемонији су присуствовали замјеник министра безбједности БиХ Недељко Јовић и замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић.