Из контекста извучени наслови

Након што је Дневни аваз у свом електронском издању за дан 03.04.2009. године објавио текст под насловом „Лујић би хапсио Додика, а мисли да Суд и Тужилаштво воде политички монтиране процесе“, обавјештавамо Вас о сљедећем:

На пресс конференцији која се данас одржала у сједишту Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) поводом пуштања у рад нове wеb странице Агенције, новинари су директору СИПА-е, између осталог, поставили и питања која се односе на тренутну ситуацију у СИПА-и, те активности које Агенција проводи или ће проводити убудуће.

Једно од питања је гласило:“Хоће ли СИПА хапсити бх. политичаре?“, на што је директор Лујић одговрио: „За свакога за кога се изда законит налог за лишење слободе, ми ћемо поступати. СИПА-и то бар није био проблем ни досада, не само задњих пар година. Ми немамо никаквих проблема кога ћемо и како хапсити“.

Наредно питање је гласило: „Ни Милорада Додика?“, на што је директор Лујић рекао: „Никога“.

Директор Лујић је на питање да ли је забринут због одређених оптужби да је СИПА била дио политички монтираних процеса, одговорио: “Политички монтирани процеси се, бар што се тиче мог схватања полицијског посла, одвијају на Суду и Тужилаштву БиХ. СИПА је сервис Суда и Тужилаштва БиХ и неких других тужилаштва и свако питање те врсте предлажем да упутите тим институцијама“.

Из напријед наведеног је очито да се у одговорима директора Лујића ниједном ријечју не спомиње ниједан политичар именом и презименом, нити се тврди како Суд и Тужилаштво воде политички монтиране процесе. Очигледно је да се ради о из контекста извученим насловима, чија се потврда не може наћи у тексту који слиједи, те је на тај начин причињена штета Агенцији.

У циљу благовременог и истинитог информисања јавности, молимо Вас да ову информацију у цјелости објавите у својим медијима.