Директору СИПА-е уручено признање МУП-а Републике Словеније

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: СИПА-у посјетио словеначки полицијски аташе

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарко Ћулум одржао је данас, 25.8.2020. године, радни састанак са полицијским аташеом Републике Словеније у БиХ Матијажом Шинковецом.

На састанку је разговарано и о предметима који су важни како за БиХ тако и за Словенију, а односе се на најтежа кривична дјела из области тероризма, организованог криминала, трговине људима и илегалних миграција, те прања новца, уз посебан нагласак на даље јачање и унапређење како оперативне тако и стратешке сарадње. Закључено да је досадашња сарадња била успјешна, те да ће у наредном периоду бити још више унапријеђена, са акцентом на благовремену размјену обавјештајних података и информација.

Полицијски аташе Републике Словеније у БиХ честитао је директору СИПА-е на именовању и пожелио пуно успјеха у раду.

Као знак захвалности на досадашњој успјешној сарадњи, полицијски аташе Републике Словеније у БиХ уручио је директору СИПА-е признање „Златни знак полиције“ за дугогодишњу успјешну сарадњу у ширењу безбједносне културе. Оно представља једно од највећих признања које се додјељује за дугогодишњу изузетно важну сарадњу или помоћ полицији Словеније у обављању послова који се односе на ширење безбједносне културе, јачање и развој безбједности, или за изузетно важну вишеструку сарадњу и помоћ у појединачним безбједносним операцијама, у којима су блиско сарађивали СИПА и МУП Републике Словеније.