Државна агенција за истраге и заштиту на подручју Томиславграда слободе лишила једно лице

У наставку оперативе акције кодног назива „23“, која је реализована 19.7.2021. године, када је приликом претреса прикључног возила – цистерне намијењеног за превоз плина пронађена и привремено одузета велика количина цигарета вриједности 1.300.000,00 КМ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (11.11.2021. године) лишили слободе једно лице, које је означено као организатор наведених нелегалних активности.

Јуче у вечерњим сатима на подручју Томиславграда, наведено лице зауставили су приликом редовне контроле полицијски службеници Полицијске управе Томиславград, након чега су га предали полицијским службеницима СИПА-е у даљу надлежност. Лице је лишено слободе због основа сумње да је починило кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 210.а Кривичног закона Босне и Херцеговине „Неовлаштени промет акцизних производа“.

Након криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог у просторијама СИПА-е, наведено лице ће, уз допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу и починиоцу, бити предато Тужилаштву Босне и Херцеговине у даљу надлежност.

Настављају се истражне радње с циљем документовања и других осумњичених.