Директор СИПА на радном састанку са представницима Амбасаде САД

Директор Државне агенцијe за истрагe и заштиту Дарко Ћулум састао се јуче (15.9.2021. година) са представницима Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Сарајеву, Демистоклес Каравитесом (Themistocles Karavites), аташеом за безбједност и Ли Лерусием (Lee Lerussi), ментором АТА програма за Босну и Херцеговину – Програм помоћи у борби против тероризма.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи која се проводила у оквиру АТА програма, а у оквиру које је организована обука полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту из области борбе против тероризма и дигиталне форензике. Упоредо са едукацијом полицијских службеника, Влада Сједињених Америчких Држава је кроз наведени АТА програм донирала значајну техничку опрему. На састанку је, такође, разговарано о модалитетима наставка сарадње с циљем унапређења капацитета Агенције у борби против тероризма.

Директор се захвалио представницима Амбасаде Сједињених Америчких Држава на досадашњој оствареној сарадњи и донацији, те изразио спремност за наставак сарадње.