ДИРЕКТОР СИПА-е ПРИСУСТВОВАО ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРОЈЕКТА „ФРСТ ЛAJН“ У РЕПУБЛИЦИ СЛОВЕНИЈИ

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Перица Станић и представник Одсјека за борбу против тероризма и трговине АБХО учествовали су на завршној конференцији „Фрст лајн“ пројекта, одржаној јуче, 6.6.2018. године, на Брду код Крања у Словенији.

Учесници конференције закључили су да је пројекат испунио очекивања и постављене циљеве, допринио подизању свијести од опасног и насилног екстремизма и радикализације, те да представља основу за наставак и интензивирање заједничких активности и сарадње у области борбе против тероризма на подручју Западног Балкана и шире.

Поред директора полиције Републике Словеније, домаћина завршне конференције „Фрст лајн“ пројекта, на конференцији су учествовали директори полиција из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Македоније, Албаније и Косова. Такође, конференцији су присуствовали и представници организација ЕУ РАН, ПЦЦСЕЕ и ИИСГ, као и представници држава чланица Европске уније, и то Аустрије, Белгије и Хрватске, укључених у наведени пројекат.