Директор СИПА-е Дарко Ћулум у посјети Граничној полицији БиХ

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, 5. августа 2020. године, примио је у Главној канцеларији Граничне полиције БиХ у посјету новоименованог директора Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарка Ћулума.

Директор Галић му је пожелио добродошлицу и успјех на новом радном мјесту те га упознао с тренутним активностима Граничне полиције БиХ. На састанку су разговарали о стању на државној граници и ситуацији с незаконитим миграцијама те о заједничким активностима Граничне полиције БиХ и СИПА-е, међу којима су и оперативне акције које се реализују с циљем спречавања кријумчарења људи.

Директор СИПА-е Дарко Ћулум истакао је важност даљег јачања сарадње са Граничном полицијом БиХ, те заједничког система супротстављања свим безбједносним изазовима са којима се сусрећу ове двије полицијске агенције, посебно у области борбе против незаконитих миграција и трговине људима. Такође је захвалио на досадашњој успјешној сарадњи и изразио спремност за развијање и унапређење будућих заједничких активности, које ће допринијети квалитетнијој заштити државне границе и ефикаснијој борби против свих облика криминала.