Директор Државне агенције за истраге и заштиту учествовао на Сусрету шефова полиција Југоисточне Е

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарко Ћулум боравио је 11.05.2022. године у Загребу, на Сусрету шефова полиција Југоисточне Европе 2022.mгодине, гдје је учествовао на конференцији у организацији полиција Републике Хрватске и Републике Француске.

На конференцији су директори полиција земаља Југоисточне Европе разговарали о илегалним миграцијама, организованом криминалу и кријумчарењу опојним дрогама.

Директор СИПА-е је одржао билатерални састанак са директором Националне полиције Републике Француске, Фредериком Веауxа-ом, са којим је разговарао о досадашњој успјешној сарадњи и и пружању подршке као и наставку сарадње по питању свих видова криминалитета.

Такође, директор СИПА-е се сусрео са извршном директорицом ЕУРОПОЛ-а, Цатхерине Де Болле, којој се том приликом захвалио на досадашњој пруженој помоћи полицијским тијелима у Босни и Херцеговине по питању сузбијања свих облика криминалитета и изразио спремност за наставак досадашње успјешне сарадње.Учесници састанка су изразили задовољство што ће Босне и Херцеговина врло брзо послати официра за везу у сједиште ЕУРОПОЛ-а, које ће доприњети лакшој и ефикаснијој сарадњи.