Деманти поводом текста објављеног на веб страници www.rtrs.tv

Поводом текста под насловом „У Власеници осванули леци поводом хапшења Срба – Грађани забринути“, који је данас (22.12.2017. године) објављен на веб страници Радио Телевизије Републике Српске www.ртрс.тв, обавјештавамо јавност да у потпуности демантујемо све наводе у тексту који се односе на Државну агенцију за истраге и заштиту и директора Перицу Станића, а који су наводно пренесени из писма грађанина Александра Васиљевића. Деманти преносимо у цјелости.

„С циљем тачног информисања јавности, обавјештавамо вас да Државна агенција за истраге и заштиту поступа у складу са законом прописаним надлежностима и по наредбама надлежних правосудних органа, у конкретном случају Тужилаштва Босне и Херцеговине и Суда Босне и Херцеговине. У том смислу, наводи о састанцима код министра Драгана Мектића немају никакво утемељење, јер министар Мектић нема оперативну надлежност над Државном агенцијом за истраге и заштиту, нити може одређивати ко ће бити лишен слободе и сл. Осим наведеног, директор Перица Станића не познаје и никада није срео лица која се спомињу у наведеном тексту (нпр. Тодоровић, Драгутиновић, Орић, Стевановић, Лакић), па самим тим нису могли бити ни одржавани састанци о којима се говори у тексту.

Државна агенција за истраге и заштиту дјелује искључиво на професионалним основама, не заступајући, не штитећи нити подривајући интересе било које политичке странке, регистроване организације или удружења, било којег конститутивног или другог народа и појединаца у Босни и Херцеговини.

Будући да наведени текст и активности одређених медија и појединаца могу представљати и угрожавање безбједности директора Перице Станића и других лица која се у негативном контексту спомињу у тексту, Државна агенција за истраге и заштиту предузеће све потребне мјере и радње у складу са законом, у вези са овим активностима. Такођер, због неистина изнесених у тексту и очигледне клевете, директор Станић размотриће могућност покретања одговарајућих судских поступака.“