Кормак: Успјешна сарадња и партнерски однос у борби против тероризма

Амбасадорка САД Морин Кормак посјетила СИПА-у

Амбасадорка САД у БиХ Њ.Е. Морин Е. Кормак посјетила је данас (10.8.2017. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састала се са директором СИПА-е Перицом Станићем.

На састанку је разговарано о раду СИПА-е и актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету, те модалитетима ефикасног супротстављања овим изазовима, с акцентом на борбу против тероризма као глобалне пријетње. Посебно је истакнута досадашња успјешна сарадња и партнерски однос у борби против тероризма, као и разних видова организованог криминала. Разговарано је о модалитетима будуће сарадње кроз благовремену размјену безбједносно интересантних сазнања и информација, те организовање разних видова обука и едукација у циљу јачања истражних капацитета СИПА-е. 

Директор СИПА-е захвалио се на подршци коју је Влада САД пружила СИПА-и у протеклом периоду организовањем специјалистичких обука за истражиоце СИПА-е, донирањем савремене опреме и на друге начине, што се одразило на укупни квалитет рада СИПА-е.

Амбасадорка Кормак је рекла да Влада САД и у будућности стоји на располагању СИПА-и за сваки вид помоћи, како би се што ефикасније супротставила свим безбједносним изазовима данашњице.