Амбасадор Велике Британије посјетио СИПА-у

Амбасадор Велике Британије у БиХ Њ.Е. Едвард Фергусон посјетио је данас (12.10.2017. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором СИПА-е Перицом Станићем.

На састанку је разговарано о реализованим активностима СИПА-е у борби против најсложенијих видова криминала, о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету и будућим плановима СИПА-е. У том контексту, наглашени су досадашња успјешна сарадња, ефикасна размјена обавјештајних сазнања и информација и други видови подршке. Прецизирани су модалитети и правци будуће сарадње, с циљем ефикаснијег супротстављања безбједносним изазовима данашњице.

http://sipa.gov.ba/assets/content/web-1624-1507807580.JPG

Амбасадор Фергусон и директор Станић су закључили да приоритет свих сигурносних и правосудних институција треба да буде постизање напретка у раду на најсложенијим случајевима ратних злочина, организованог криминала и корупције. Амбасадор је поздравио иницијативу ове агенције да кроз промјену Закона о СИПА-и појача капацитете у борби против тероризма, те нагласио да ће британска Амбасада у БиХ и у будућности бити на располагању СИПА-и за сваки вид помоћи.