Сарадња са партнерскм институцијама Краљевине Шведске

Акција „Сканди“: СИПА лишила слободе једно лице због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА), у оперативној акцији кодног назива „Сканди“, у уторак су (12.12.2017. године) на подручју Лукавца слободе лишили једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Лице лишено слободе сумњичи се да је у претходном периоду, у сарадњи са другим лицима, организовало кријумчарење око четири килограма опојне дроге кокаин, изузетно високе чистоће, са подручја Републике Словеније у Краљевину Шведску. Приликом рада на овом предмету остварена је добра сарадња са партнерским институцијама Краљевине Шведске. Правосудни органи Краљевине Шведске процесуирали су више лица за наведено кријумчарење.

У оквиру акције „Сканди“ претресени су објекти на двије локације, приликом чега су пронађени и привремено одузети одређени предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку. Наведене активности реализоване су по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

Лице лишено слободе приведено је у службене просторије СИПА-е, гдје је криминалистички обрађено, након чега је предато Тужилаштву БиХ на даље поступање.