Акција „Капија“: СИПА лишила слободе једно лице због злоупотребе службеног положаја и корупције

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (13.11.2017. године), у оперативној акцији кодног назива „Капија“, на подручју Цазина слободе лишили једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 383. КЗ ФБиХ „Злоупотреба положаја или овлаштења“, у вези са кривичним дјелом из члана 380. КЗ ФБиХ „Примање дара и других облика користи“.

Лице лишенo слободе сумњичи се да је у својству одговорног лица тражило већи новчани износ на име одређеног закупа како би себи прибавило противправну имовинску корист, а на штету привредног друштва у којем обавља дужност одговорног лица.  

У току су претреси објеката на више локација на подручју Унско-санског кантона с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Активности се реализују по наредбама Општинског суда у Сарајеву и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, уз подршку полицијских службеника МУП-а Унско-санског кантона.

Лице лишено слободе биће приведено у службене просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу, бити предато Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.

Ради заштите интереса даље истраге, у овој фази не можемо износити друге информације у јавност.