Ријеч директора

Поштовани,

Добродошли на веб страницу Државне агенције за истраге и заштиту, на којој можете пронаћи основне информације о Агенцији, њеним надлежностима и организационој структури, те улози коју има у безбједносном систему Босне и Херцеговине. Овдје можете пронаћи и информације о посљедњим реализованим акцијама СИПА-е, сарадњи са другим агенцијама и институцијама, медијске извјештаје о активностима и многе друге занимљивости у вези са њеним радом, а све с циљем повећања одговорности и транспарентности рада СИПА-е.

У оквиру континуираног процеса модернизовања и јачања капацитета, те развијања односа са јавношћу, веб страница СИПА-е, која је дизајнирана у складу са најсавременијим трендовима, омогућава Вам једноставно праћење новости и дешавања у вези са активностима СИПА-е, модернији приказ садржаја, олакшано претраживање и приступ информацијама, те интеграцију са друштвеним мрежама и дијељење садржаја. Употребом респонсив веб дизајна грађани могу да нас прате и преко мобилних телефона и таблета. Наше активности можете пратити и на друштвеним мрежама на којима СИПА има налог (Јутјуб и Твитер).

У протеклом периоду СИПА је постигла значајне резултате у реализацији послова и задатака из своје надлежности, чиме је потврдила улогу водеће полицијске агенције у Босни и Херцеговини и шире, те пожељног партнера у међународној полицијској сарадњи и стекла повјерење грађана. СИПА има кадрове који квалитетно и одговорно раде свој посао, а материјално је и технички опремљена да се може оперативно супротставити свим видовима криминала. У раду свакодневно сарађује са другим безбједносним органима и институцијама у БиХ, како би се заједнички одговорило на све безбједносне изазове данашњице.

СИПА ће наставити интензивно радити, а приоритет ће бити борба против тероризма као највећег безбједносног изазова данашњице, те свих видова организованог криминала и корупције који су брана напретку друштва, а прије свега ЕУ интеграцијама, с циљем стварања безбједнијег амбијента за живот свих грађана БиХ. Од Вас, драги грађани, очекујемо да, као и до сада, будете наши партнери у овој борби.

Припадници СИПА-е професионално и часно раде свој посао. Они су у служби грађана 24 часа дневно и брину о Вашој безбједности, што је основни задатак СИПА-е.

ДИРЕКТОР
ГЛАВНИ ГЕНЕРАЛНИ ИНСПЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ
Дарко Ћулум