Допуна информације: Акција „Острво“

Љубушки: У претресима пронађено око пола килограма хероина

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су (18.5.2016. године) започели координирану акцију кодног назива „Острво“ са полицијским службеницима МУП-а Западнохерцеговачког кантона.

У акцији су слободе лишена четири лица иницијала Д.В. (1980), З.П. (1991), А.Б. (1987) и Р.К (1985), због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама, и претресени објекти на три локације на подручју Љубушког.

У претресу стамбеног објекта, пратећих просторија и дворишта које користи лице иницијала Д.В., пронађено је око пола килограма опојне дроге хероин, и то више од 400 грама миксаног хероина и око 65 грама хероина високе чистоће и квалитета.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица иницијала З.П. и А.Б., сходно упутама поступајућег тужиоца, су отпуштена, док криминалистичка обрада над лицима иницијала Д.В. и Р.К. и даље траје и она ће сутра (19.5.2016. године), уз извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима, бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Активности на овом предмету интензивно се настављају.