Заједничка обука припадника Јединице за специјалну подршку СИПА-е и САЈ-а МУП-а Р. Србије

Сарадња Јединице за специјалну подршку СИПА-е са специјалним полицијским јединицама земаља из региона настављена је спровођењем заједничке обуке припадника Јединице за специјалну подршку СИПА-е и припадника Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Р. Србије.

У периоду од 23.9 до 27.9.2013. године у бази САЈ-а у Р. Србији одржана је обука на тему „Тактика специјалних дејстава’“, на којој су учествовали и припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е.

Ова обука подигла је на још већи ниво знање и вјештине припадника Јединице у овој области, те допринијела изградњи пријатељства између двије елитне јединице. Усвојене вјештине прошириће спектар тактике у оперативном дјеловању припадника СИПА-е.

„Наставак сарадње са припадницима САЈ-а МУП-а Р. Србије путем заједничких обука још је један показатељ да су специјалци СИПА-е спремни перманентно усвајати нова знања и усвршавати се, али и подијелити знања и вјештине из области тактике специјалних дејстава са својим колегама из региона“, рекао је командант Јединице за специјалну подршку СИПА-е Мирсад Вилић.