Заједничка обука припадника Јединице за специјалну подршку СИПА-е и припадника мађарске полиције

У оквиру наставка досадашње успјешне сарадње, Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) угостила је специјалистичку алпинистичку групу Центра за борбу против тероризма (ТЕК) из Мађарске. Под менторством припадника Јединице за специјалну подршку СИПА-е, у периоду од 23.9 до 27.9.2013. године, у Сарајеву је одржана заједничка обука на тему „Алпинизам и спелеологија“, чија организација је заједнички подухват СИПА-е и представника пројекта ЕУ "Подршка спровођењу закона у БиХ".

Обука је резултирала надоградњом и усавршавањем знања и вјештина из области алпинизма припадника обје полиције, посебно у дијелу који се односи на вертикалне упаде тимова у објекте.

Командант Јединице за специјалну подршку СИПА-е Мирсад Вилић изразио је задовољство што је СИПА имала прилику угостити колеге из Мађарске и што су инструктори СИПА-е несебично подијелили своје знање са њима.

Након успјешно завршене ове веома захтјевне специјалистичке обуке, командант Јединице за специјалну подршку СИПА-е уручио је церитификате о присуству десеторици припадника ТЕК-а Мађарске.