Извршена званична примопредаја донације Владе САД

Замјеник шефа мисије Амбасаде САД Пол Хоровиц посјетио СИПА-у

Замјеник шефа мисије Амбасаде САД Пол Хоровиц посјетио је данас (4.3.2016. године) са сарадницима Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором СИПА-е Перицом Станићем.

На састанку је разговарано о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету и модалитетима ефикасног супротстављања овим изазовима, с посебним акцентом на борбу против тероризма као глобалног феномена и свих видова организованог криминала. Учесници састанка разговарали су и о будућој сарадњи и јачању капацитета СИПА-е.

Данас је извршена и званична примопредаја донације Програма за помоћ у борби против тероризма Владе САД СИПА-и. Донирани су видео-пројектор, три лаптопа, три дигитална фотоапарата и друга пратећа опрема. Директор СИПА-е захвалио се на донираној опреми и подршци коју је Влада САД пружила СИПА-и у протеклом периоду организовање специјалистичких обука за истражитеље СИПА-е, различитим донацијама и на друге начине, што се одразило на квалитет рада СИПА-е. „Захваљујући подршци Владе САД, СИПА располаже најмодернијом опремом, а њени истражитељи прошли су најбоље свјетске праксе и обуке“, истакао је Станић.

Пол Хоровиц рекао је да Влада САД стоји на располагању СИПА-и за сваки вид помоћи, како би се што ефикасније супротставила свим безбједносним изазовима данашњице, те да је СИПА озбиљан партнер у борби против најсложенијих облика криминала.

Учесници састанка изразили су задовољство вишегодишњом успјешном сарадњом и партнерским односом, те договорили модалитете и правце будуће сарадње.