Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић посјетио СИПА-у

Замјеник министра сигурности безбједности БиХ Мијо Крешић са сарадником посјетио је данас (29.12.2015. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором Перицом Станићем и замјеником директора Ђуром Кнежевићем.

Будући да је ово прва званична посјета замјеника министра безбједности СИПА-и, на састанку је разговарано о свим аспектима рада СИПА-е, њеним надлежностима, организационој структури, кадровским и материјално-техничким капацитетима.

Такође је разговарано о актуелним безбједносним изазовима у БиХ, са акцентом на борбу против тероризма као глобалне пријетње, те о одласцима бх. држављана на страна ратишта. Истакнут је значај сарадње безбједносних структура на свим нивоима у БиХ и укључивања шире друштвене заједнице у рјешавање овог проблема, као и значај проактивног и превентивног дјеловања. Разговарано је и о модалитетима борбе против свих облика организованог криминала у БиХ, а посебно финансијског криминала и корупције.

Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић честитао је директору СИПА-е на именовању и зажелио пуно успјеха у раду. Он је рекао да Министарство безбједности БиХ стоји на располагању СИПА-и за сваки вид подршке и помоћи, како би се што ефикасније супротставила свим видовима криминала.