Влада САД донирала специјалистичку опрему СИПА-и

Кристофер Милам (Christopher Milam), регионални савјетник EXBS програма Владе САД за БиХ, Хрватску, Црну Гору и Србију, посјетио је данас, 16.7.2013. године, Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором Гораном Зубцем.
Посјета је уприличена поводом донације специјалистичке опреме СИПА-и из Програма EXBS Владе САД, што ће допринијети развоју њених капацитета. Донирана је специјалистичка опрема веће вриједности, међу којом су и термалне инфрацрвене камере, спотери за осматрање, лаптопи за рад у теренским условима („тафбук“), ласерски штампачи и друга опрема.
Директор Горан Зубац уручио је Кристоферу Миламу рељефни амблем Државне агенције за истраге и заштиту и захвалницу за значајну помоћ и подршку СИПА-и у јачању и развоју њених капацитета. Он је рекао да ће СИПА указано повјерење оправдати и у наредном периоду значајним оперативним акцијама.
Милам је у разговору са директором СИПА-е исказао спремност EXBS програма да и у наредном периоду на сличан начин пружа подршку и јача капацитете СИПА-е.