Успјешно завршена обука припадника Јединице за специјалну подршку СИПА-е у организацији ОC БиХ

У организацији Оружаних снага БиХ (ОС БиХ), припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е, у периоду од 08.07. до 02.08.2013. године, присуствовали су обуци на тему “Технике бричинга - кориштење експлозива”. Обука је одржана у касарни Рајловац и на полигонима Оружаних снага БиХ на подручју Сарајева.
Циљ обуке је био да се припадници Јединице за специјалну подршку упознају са посебним “бричинг” техникама, односно техникама насилног пролаза до забарикадираних лица или објеката, те да своју борбену спремност подигну на још већи ниво.

„Ова захтјевна и у техничком смислу сложена обука биће имплементирана у будућем раду Јединице када се укаже потреба за `стварањем отвора` кроз препреке сигурном употребом експлозива“, истакао је командант Јединице за специјалну подршку СИПА-е Мирсад Вилић.
Након успјешно завршене обуке, полазницима су додијељени цертификати, а обратио им се бригадни генерал ОС БиХ Сакиб Форић, нагласивши да ће Оружане снаге БиХ увијек подржавати безбједносне структуре БиХ на путу њиховог усавршавања, како би спремно и професионално одговориле свим изазовима у будућем раду.