У току претреси објеката на више локацијa због неовлаштеног промета опојним дрогама

  

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су започели здружену оперативну акцију са припадницима МУП-а Р. Српске у оквиру предмета кодних назива „Алф“ и „Рубикон“.

Припадници СИПА-е претресају објекте на пет локација на подручју Зенице, Градачца и Пелагићева, а слободе су лишили два лица иницијала Ц.Ц и Х.Х. Наведене активности реализоване су у сарадњи са припадницима МУП-а Зеничко-добојског кантона. Паралелно припадници МУП-а Р. Српске претресају објекте на више локација на подручју ЦЈБ Бијељина и лишавају слободе више осумњичених лица. Наведене активности спроводе се по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ којима је обухваћено укупно 11 лица.

Ова лица сумњиче се да су починила кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“ у вези са кривичним дјелом из члана 195. КЗ БиХ „ Неовлаштени промет опојним дрогама“. У претходном периоду против наведених лица надлежном тужилаштву поднесени су извјештаји о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Лица која су лишили слободе припадници СИПА-е биће приведена у службене просторије СИПА-е у Регионалну канцеларију Тузла, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада. Након криминалистичке обраде, о њиховом даљем статусу одлучиће се у складу са упутствима надлежног тужиоца.

Активности на овим предметима се настављају, а о резултатима јавност ће бити накнадно информисана.