У СИПА-и потписан Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи полицијских органа

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (21.3.2016. године) потписан билатерални Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи између СИПА-е и МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и МУП-а Ливањског кантона.

Споразум су потписали министар и комесар МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Слађан Беванда и Илија Ласић, министар и начелник Сектора униформиране полиције МУП-а Ливањског кантона Даринко Михаљевић и Милан Јурaнић и директор СИПА-е Перица Станић.

Потписници Споразума истакли су значај сарадње полицијских органа на свим нивоима у БиХ, у складу са законом прописаним надлежностима, за успјешну борбу против свих облика криминала и ефикасније супротстављање актуелним безбједносним изазовима.

Директор СИПА-е потписао је 16.3.2016. године Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи са осталим кантоналним министарствима унутрашњих послова, док је 29.12.2015. године споразум потписан и са МУП-ом Републике Српске, Федералном управом полиције и Полицијом Брчко дистрикта БиХ.