У СИПА-и потписан Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи полицијских агенција

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (16.3.2016. године) потписан билатерални Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи полицијских агенција у БиХ. Споразум је потписан између СИПА-е и МУП-а Унско-санског кантона, МУП-а Посавског кантона, МУП-а Тузланског кантона, МУП-а Зеничко-добојског кантона, МУП-а Босанско-подрињског кантона, МУП-а Средњебосанског кантона, МУП-а Западнохерцеговачког кантона и МУП-а Кантона Сарајево, док ће Споразум са МУП-ом Херцеговачко-неретванског кантона и МУП-ом Херцегбосанског кантона бити потписан почетком наредне седмице.

Споразум је потписао директор СИПА-е Перица Станић, министри и комесари наведених министарстава и начелник Сектора МУП-а Босанско-подрињског кантона. Потписници Споразума истакли су значај сарадње полицијских органа на свим нивоима у БиХ, у складу са законом прописаним надлежностима, за успјешну борбу против свих облика криминала и ефикасније супротстављање актуелним безбједносним изазовима.

Директор СИПА-е потписао је 29.12.2015. године Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи полицијских агенција у БиХ са МУП-ом Републике Српске, Федералном управом полиције и Полицијом Брчко дистрикта БиХ, након чега је иницирано потписивање Споразума и са кантоналним министарствима унутрашњих послова.