У Сарајеву одржана пета Скуштина Удружења Мрежа жена полицајаца

У службеним просторијама Треће полицијске управе МУП-а Кантона Сарајево у петак је (1.7.2016. године) одржана пета Скупштина Удружења “Мрежа жена полицајаца”.

Након презентације реализованих активности током 2015. године.  Скупштина је по истеку ранијих мандата, изабрала предсједницу и потпредсједницу Удружења, предсједницу Скупштине, Управни одбор и Секретара Удружења. За предсједницу Удружења поновно је једногласно изабрана Сувада Кулдија (МУП Кантона Сарајево), а полицијска службеница Државне агенције за истраге и заштиту, наредне двије године обављат ће функцију Секретара Удружења.

Разговарано је и о будућим пројектима, с посебним акцентом на обуке и едукацију полицијских службеника и службеница у полицијским органима на свим нивоима у БиХ из области родних питања и родне равноправности, измјенама Статута Удружења и другим битним питањима, након чега је Скупштина донијела закључке.

Подсјећамо да је почетком 2012. године званично регистровано Удружење „Мрежа жена полицајаца“ које окупља полицијске службенице из 15 полицијских агенција у БиХ, а чији је циљ промоција родне равноправности и демократских принципа у раду полиције, осигурање равноправног статуса и повећање броја жена у полицијским структурама уопште, а посебно на руководећим позицијама.