У оперативној акцији „Трагач“ – лишена слободе три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту јуче су (3.10. 2023.године), у склопу оперативне акције „Трагач“, на подручју Лончара, Доњег Жабара, Пелагићева, Човић Поља, Оџака и Брчко дистрикта Босне и Херцеговине претресли стамбене објекате и покретне ствари на шест локација.

Слободе су лишена три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, прописано Кривичним закоником Републике Српске. Након криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених лица лишена слободе предата су у надлежност Окружном јавном тужилаштву Добој.

У оперативној акцији откривено је и привремено одузето око седам килограма зељасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, 12 пакетића прашкасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу спид, око 500 грама прашкасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, 50 цијелих стабљика зељасте материје на сушењу које изгледом асоцирају на опојну дрогу марихуану, 4500 КМ, 2065 евра и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено наведено кривично дјело.