У оперативној акцији „Пламен“ СИПА лишила слободе једно лице због трговине људима

Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), синоћ су, 11.3.2014. године, у оперативној акцији „Пламен“, на подручју Зенице слободе лишили лице иницијала М.Ч., због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 186. КЗ БиХ „Трговина људима“.

У акцији „Пламен“ претресени су објекти на три локације на подручју општине Зеница и том приликом пронађени и привремено одузети сљедећи предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку: мобилни телефони са СИМ картицама, лични документи (лична карта, здравствена књижица и др.) који припадају малољетном женском лицу (жртви трговине људима), већа количина презерватива (око 400 комада) и др.

Лице лишено слободе приведено је у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту, гдје се над њим врши криминалистичка обрада, након чега ће, у законском року, бити предато на даље поступање Тужилаштву БиХ.

)