У оквиру предмета „ЛУТКА“ расвијетљен покушај убиства Енвера Суљагића

У оквиру интензивне истраге која се спроводи у предмету кодног назива „Лутка“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, 11.11.2013.године, Тужилаштву БиХ поднијели извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу против једног лица, због покушаја убиства Енвера Суљагића, предсједника удружења „Сарајево ТАXI“, који се догодио 24.11.2010. године.

Током вишегодишње истраге, припадници СИПА-е успјели су расвијетлити и документовати ово тешко кривично дјело, а извјештај је поднесен против једног лица које се сумњичи да је наведеног датума у ул. Бетанија бб, општина Центар, Сарајево, у близини западне трибине Олимпијског стадиона "Асим Ферхатовић - Хасе", из аутоматске пушке, калибра 7,62 мм, са више пројектила из непосредне близине, пуцала у возило у покрету којим је управљао Суљагић, са намјером да га лиши живота.
СИПА наставља активности у вези са овим кривичним дјелом ради прикупљања додатног доказног материјала о наредбодавцима и тачном мотиву за извршење поменутог кривичног дјела.

Истражни тим СИПА-е кодног назива „Лутка“ активно наставља са радом, с циљем расвјетљавања великог броја убистава, разбојништава, изнуда и других тешких кривичних дјела, која су по свом интензитету и начину извршења озбиљно нарушила безбједност грађана БиХ, те се може очекивати да ће се у наредном периоду расвијетлити и нова кривична дјела, о чему ће јавност бити информисана.