У наставку оперативне акције „УНИЈА“ СИПА лишила слободе једно лице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту су вечерас (22.10.2021. године) у наставку истражних активности у предмету кодног назива „Унија“, у циљу документовања почињења кривичних дјела „Кривотворење новца“ из члана 205. Кривичног закона Босне и Херцеговине, „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине,“Кривотворење исправа“ из члана 373. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине, „Недозвољено држање оружја или експлозивних материја“ из члана 371. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине, реализовали наредбу Суда Босне и Херцеговине, којом приликом су на подручју Сарајева извршили претрес стана, осталих просторија и покретних ствари, које користи једно осумњичено лице, које је и лишено слободе.

Приликом претреса је пронађено и привремено одузето око пола килограма бијеле прашкасте материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу амфетамин, два пиштоља и један мобилни телефон.

Лице лишено слободе ће бити спроведено у просторије Државне агенције за истраге и заштиту ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Против лица лишеног слободе биће поднијет извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу Кантоналном тужилашву Кантона Сарајево за кривична дјела “Посједовање и омогућавање уживања опојних дрога “ из члана 239. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине и „Недозвољено држање оружја или експлозивних материја“ из члана 371. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

Узимајући у обзир да је оперативна акција реализована по наредби Суда и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, о наведеним активностима ће бити поднијет извјештај Суду и Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Оперативна акција је реализиована у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Федералне управе полиције.