У наставку акције „Корал“ СИПА лишила слободе Ј.Ч.

У наставку активности у оквиру акције „Корал“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су (26.11.2015. године) на подручју Сарајева лишили слободе лице иницијала Ј.Ч. (1961).

Лице иницијала Ј.Ч. сумњичи се да је као члан злочиначке организације починило кривично дјело примање дара и других облика користи, давање дара и других облика користи и друга кривична дјела.          

Након криминалистичке обраде, лице лишено слободе предато је синоћ на даље поступање Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево, по чијој наредби је и лишено слободе.

Подсјећамо, у акцији „Корал“, која је реализована 8.10.2015. године, слободе је лишено десет лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима пореска утаја, угрожавање безбједности, спречавање службеног лица у вршењу службене радње, оштећење туђе ствари, тешка крађа, организовање отпора и др. Истог дана претресени су објекти на десет локација, с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Активности на овом предмету се настављају.