У наставку акције „Дамаск“ слободе лишено лице иницијала Л.Т.

У наставку активности у оквиру акције кодног назива „Дамаск“, на основу потраге коју је расписала Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА), полицијски службеници МУП-а Зеничко-добојског кантона данас су (3.12.2014. године), на подручју општине Зеница, слободе лишили лице иницијала Л.Т. (1971). Лице лишено слободе, ради даљег поступања, преузели су службеници СИПА-е.

Наведено лице лишено је слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 201. КЗ БиХ „Тероризам“, у вези са кривичним дјелом из члана 202д КЗ БиХ „Организовање терористичке групе“ и чланом 248. КЗ БиХ „Припремање“.

Поступајући по наредби Суда БиХ, полицијски службеници СИПА-е претресли су, 3.9.2014. године, стамбени објекат који користи Л.Т. Поменуто лице тада није пронађено на адреси становања, те је за њим СИПА расписала потрагу.

Лице лишено слободе приведено је у службене просторије СИПА-е, гдје се над њим врши криминалистичка обрада, након чега ће се, сходно упутствима поступајућег тужиоца, одлучити о његовом даљем статусу.