У наставку акција „Корал“ и „Танго“ СИПА лишила слободе три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су (22.2.2016. године), у наставку акција „Корал“ и „Танго“, на подручју Сарајева слободе лишили три лица.

Слободе су лишена лица иницијала Н.Ч. (1982) и Д.К. (1949) због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом пореска утаја (КЗ ФБиХ) пружајући књиговодствене и информатичке услуге привредном друштву „Холидеј Ресорт д.о.о. Сарајево“ и лице иницијала С.Ф. (1992) због постојања основа сумње да је починилo кривично дјело навођење на проституцију (КЗ ФБиХ).    

Наведене активности реализоване су по наредбама Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Подсјећамо, акције „Корал“ и „Танго“ започете су 8.10.2015. године када су претресени објекти на десет локација на подручју Сарајева и слободе лишено 15 лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима пореска утаја, угрожавање безбједности, спречавање службеног лица у вршењу службене радње, оштећење туђе ствари, тешка крађа, организовање отпора и навођење на проституцију.

Лица лишена слободе у данашњој акцији приведена су у службене просторије СИПА-е, гдје ће се над њима извршити криминалистичка обрада, након чега ће бити предата на даље поступање Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.