У Мостару промовисана пета генерација кадета СИПА-е

Трећа генерација полазника основне полицијске обуке кадета за стицање чина млађи инспектор, коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова, а већ пета генерација кадета Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), промовисана је данас (9.12.2015. године) у Мостару.

Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета СИПА-е, током четверомјесечне обуке полазници су похађали основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор. Обука се састојала од двије фазе, прва је подразумијевала теоријску наставу са практичним вјежбама, док је другу фазу чинила ситуацијска и теренска обука и полагање завршног испита.

Директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Бранко Вукоја уручио је за 20 полазника цертификате о завршеном школовању. У наредном периоду кадети ће потписати уговор о раду и положити свечану заклетву, чиме ће службено започети њихов рад у СИПА-и.

Успјешан завршетак основне полицијске обуке кадетима је честитао директор СИПА-е Перица Станић и пожелио много среће и успјеха у будућем раду. Промоцији кадета СИПА-е присуствовали су многобројни представници свих нивоа законодавне и извршне власти, те представници безбједносних институција наше земље.