У међународној оперативној акцији СИПА открила и привремено одузела велику количину опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (23.11.2021. године), у међународној оперативној акцији, претресли више стамбених објеката на три локације на подручју Требиња, приликом чега су открили и привремено одузели око 200 килограма опојне дроге „марихуана“ и одређену количину ватреног оружја и експлозива.

Слободе су лишена три лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. истог закона „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Наведене активности проводе се у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Црне Горе, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Управом за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, по усменом налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Лица лишена слободе биће спроведена у просторије СИПА-е, гдје ће се над њима извршити криминалистичка обрада, након чега ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу бити предата у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.