У акцији „Језеро“ СИПА и Полиција Брчко дистрикта БиХ слободе лишили четири лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта БиХ, данас су (10.6.2015. године) у оперативној акцији „Језеро“ лишили слободе четири лица.

Лишења слободе извршена су на основу наредбе поступајућег тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ. Слободе су лишена лица иницијала Н.А. (1974), С.И. (1974) и С.Т. (1982) због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 207а КЗ Брчко дистрикта БиХ „Трговина људима“, у вези са чланом 31. истог закона „Саизвршилаштво“, те лице иницијала  З.Б. (1995), које се доводи у везу са извршењем кривичног дјела из члана 213. КЗ Брчко дистрикта БиХ “Ванбрачна заједница са млађим малољетником”.  

 

Лица лишена слободе приведена су у службене просторије СИПА-е у Тузли и Полиције Брчко дистрикта БиХ у Брчком, гдје ће бити криминалистички обрађена. Након криминалистичке обраде, о евентуалном одређивању притвора за наведена лица одлучиће поступајући тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.