У акцији „Зеница“ припадници СИПА-е лишили слободе четири лица

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), данас су, 22.7.2013. године, у наставку активности по предмету кодног назива “Зеница”, извршили претресе објеката на четири локације на подручју Витеза и Зенице, те слободе лишили четири лица.
У оквиру акције слободе су лишени Д.М. (1977), Ж.Ј. (1977), С.Р. (1976) и И.Ј. (1978), због сумње да су починили кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“ у вези са кривичним дјелом из члана 195. КЗ БиХ „Неовлаштени промет опојним дрогама“ и кривичним дјелом из члана 238. КЗ ФБиХ „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.
Лица лишена слободе приведена су у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту, гдје ће над истим бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће у законском року од 24 сата, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, бити предате на даље поступање поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.
Акција „Зеница“ наставак је синхронизоване оперативне акције на сузбијању међународне трговине опојном дрогом, у оквиру које је СИПА у претходном периоду заплијенила 10,660 кг опојне дроге “сканк” и лишила слободе пет лица.