У акцији „Возач“ СИПА лишила слободе три лица

 Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, 23.10.2013. године, у оквиру акције „Возач“, претресли објекте на више локација на подручју Угљевика, Лопара и Бијељине, те слободе лишили три лица осумњичена за организовани криминал. Наведене активности реализоване су уз асистенцију припадника МУП-а РС.

Слободе су лишена лица иницијала В.Т., Ј.А. и Г.С., због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. КЗ БиХ „Неовлаштени промет опојним дрогама“ и кривичним дјелом из члана 189. КЗ БиХ „Кријумчарење лица“.

У оквиру данашњих претреса објеката, возила и лица пронађени су и привремено изузети одређени предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку (мобилни телефони, СИМ картице и једна аутоматска пушка).
Лица лишена слободе приведена су у службене просторије Регионалне канцеларије Државне агенције за истраге и заштиту у Тузли, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће се, сходно упутама надлежног тужиоца, одлучити о њиховом даљем статусу.

У оквиру активности на овом предмету, као резултат размјене обавјештајних података, припадници МУП-а Р. Хрватске почетком октобра ове године слободе су лишили два лица због кријумчарења људи.